• Eltszer Kft.
  • Caleo fűtőfilm és fűtés
  • Termosztátok videóbemutatóval - COMPUTHERM
  • Finder relék és automatizálás
  • Kaiser dobozok és technológia
  • Mennekes csatlakozók
  • Napelem szerelés
  • Primo dobozok
  • Symalen technológia
  • Napelemes eszközök

Napelem szerelés – eddig is meglévő üzletágunkat tovább bővítjük a Waris olasz gyártó napelemeinek választékával.

Waris napelem panelek - Napelem szerelés - megérkeztek a Waris napelemek cégünkhözCégünk, az ELTSZER Kft. már régebb óta foglalkozik napelemes rendszerek tervezésével és kivitelezésével, HMKE telepítésével. Tevékenységünket – megelégedett ügyfeleink mellett – erre vonatkozó referenciamunkáink is bizonyítják. Amint arról már korábban is írtunk, ezidáig német gyártmányú, kiváló minőségű napelemekkel dolgoztunk. A minőséget most sem adjuk alább, ezért bővítettük termékpalettánkat az olasz Waris cég termékeivel. A különbség csupán annyi, hogy ezen termékekkel még kedvezőbb ár/érték arányt tudunk elérni – természetesen a magas minőség megtartása mellett -, ami a beruházni kívánóknak is hasznos. Hasznos, mert a használati érték magas szintje mellett rövidebb megtérülési időt lehet elérni, ami a költséghatékonyságot növeli.

Egy kis emlékeztető: miért is jó nekünk a napelem szerelés?

Amint az ismeretes, hazánkban a Napenergiát a 2000-es évek elején még csak elég ritkán, egy-két családi házon vagy irodaházon, illetve tanyán alkalmazták közvetlenül felhasználható elektromos áram előállítására. Abban az időszakban még nem volt ismeretes a technológia pontos háttere, illetve az ebben rejlő lehetőségek, így a potenciális előnyök sem. Megfelelő háttérbázis – referenciák – nélkül nem mindenki vállalta fel az előre nem látható kockázatokat (pl. költségek, megtérülés, válasz hiánya a “vajon kielégítően működik majd?” kérdésre). Emellett a támogatás is gyermekcipőben járt, azaz nem volt kialakult gyakorlat arra, hogy pl. mit kezdjünk a “feleslegesen” megtermelt energiával. A napelem ugyanis energiát termel ha süt a nap, és ezzel lehet – és kell is – kezdeni valamit.
Jelen állapot szerint a napelemes rendszert nemcsak ott lehet és célszerű alkalmazni ahol egyáltalán nincs vezetékes áramellátás – ez a “szigetüzemű” energiaellátás, hanem ott is, ahol már van kiépített hálózat. A mai technikai viszonyok mellett még a kisebb rendszerek (1-2 kWp) hálózatra kapcsolása is megoldott. Ezeknél – az ún. hálózatra táplálós – rendszereknél nincs szükség kiegészítő, a “felesleges” energiát tároló akkumulátorokra, valamint nem kell tartanunk attól sem, hogy kevés lesz az energia nagyfogyasztású – pl. légkondicionáló – berendezésünk üzemeltetéséhez. A technológia (pl. HMKE) lényege az, hogy az elektromos áramot szolgáltató cég által biztosított mérőóránk képes a megtermelt és a fogyasztott elektromos energia mérésére (+/-), ezáltal a teljes fogyasztáshoz képest a napelemes rendszer által megtermelt energiamennyiséggel kevesebbet fizethetünk az áramszolgáltatónak. Ha a napelemes rendszer által termelt energi meghaladja a fogyasztottat, akkor adott esetben a mérleg számunkra pozitív is lehet (pl. nem hogy nem fizetünk elektromos számlát, hanem még vissza is kapunk pénzt),  és további jótékony hatásként a napelem szerelés költésge még rövidebb idő alatt térül meg.

Napelem szerelés Waris napelemekkel

Waris-ST-60 napelem - Napelem szerelés - megérkeztek a Waris napelemek cégünkhözA Waris napelemek és tartozékok és a legjobb alkotóelemekből kerülnek összeszerelésre és megfelelnek a vonatkozó Európai Szabvány előírásainak. A napelem cellák – amelyek a napelem táblák alkotóelemei – magas hatékonysággal hasznosítják a napsugárzás energiáját, és ezáltal kiemelkedő minőséget biztosítanak a termékek számára. A nagyteljesítményű modulok 0 + 5 W tűrássel rendelkeznek. A környezet hatásainak kitett alkotóelemek ezen túlmenően nemcsak ellenállnak az időjárás viszontagságainak valamint az extrém hőmérsékletváltozásoknak, hanem túl is teljesítik az erre vonatkozó tesztekben meghatározott követelményeket.
Mechanikus terhehetőségük (IEC): 5400 Pa (550 kg/m2)

Waris napelem modulok – Garancia és minőségi tanusítványok:

A Waris (WRS) modulokra a gyártó 12 év szavatosságot vállal a gyártási hibákra vonatkozóan, illetve az alábbiakban megadott garanciát a minimum névleges teljesítményre vonatkozóan:

12 év után – a 90% névleges teljesítmény leadása
25 év után – a névleges teljesítmény 80%-a.

Minden egyes modul minősített a IEC 61215:2005 and IEC 61730-1 IEC 61730-2 szabványoknak megfelelően.

A Waris napelemek és modulok termékválasztéka

Waris Roof - Napelem szerelés - megérkeztek a Waris napelemek cégünkhözA Waris Roof – tető-napelemek:

A Waris Roof termékcsoport a legjobb integrációt célozta meg a tetőszerkezet-napelem összefüggésben, hatékonyan helyettesítve adott esteben a tetőcserepeket. A modulok 240-250Wp teljesítményben kaphatók, fekete vagy ezüst színben. Különösen előnyös az alkalmazásuk pl. történelmi épületeknél, ahol pl. barna napelemcellákkal kombinálva tökéletesen integrálhatók az egyenes, vagy gömbölyített tetőcserepekkel.

Waris színes napelem modulok - Napelem szerelés - megérkeztek a Waris napelemek cégünkhözSzínezett és egyedi napelem-cellák:

a napelem-cellák több színben is kaphatók, illetve rendelhetők. Mindamelett a cég egyedi tervezésű cellákat is kínál. Mindez nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé a tetszetős – és egyedi – külcsín megvalósításában.

A termékeket mi már bevizsgáltuk, és teszteltük. Bízunk benne, hogy megnyerik majd az Ön tetszését is.

Waris napelemek TÜV minősítése, 1. oldalA Waris napelemek TÜV minősítése az alábbi linken vagy a jobboldali képre kattintva is megtekinthető, illetve letölthető (a dokumentum angol nyelvű, formátuma PDF, mérete: 1,2 MByte, új fülön nyílik): Waris napelemek TÜV minősítése.

Waris ST60 napelemek műszaki adatai, 1. oldalA magyar nyelvű termékleírás az alábbi linken, illetve a vonatkozó baloldali képre kattintva tekinthető meg, illetve tölthető le (a dokumentum magyar nyelvű, formátuma PDF, mérete: 1,1 MByte, új fülön nyílik):
Waris ST60 napelemek műszaki adatai.

Egyéb, angol nyelvű minősítések az alábbi linken, ide kattintva a gyártó weblapján tanulmányozhatók.

A bemutatott termékek természetesen kaphatóak Webáruházunkban is. Bármilyen kérdése lenne akár a napelem szerelés, akár a Waris termékek kérdéskörében, elérhetőségi pontjainkon kollégáink állnak szíves rendelkezésére. A napelem modulok műszaki paramétereit Waris napelemek és tartozékok című oldalunkon tekintheti meg.

Köszönjük látogatását!

Az ELTSZER Kft. csapata

Share →
%d bloggers like this: