• Eltszer Kft.
  • Caleo fűtőfilm és fűtés
  • Termosztátok videóbemutatóval - COMPUTHERM
  • Finder relék és automatizálás
  • Kaiser dobozok és technológia
  • Mennekes csatlakozók
  • Napelem szerelés
  • Primo dobozok
  • Symalen technológia
  • Napelemes eszközök

Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE

1. Napelem szerelés és tervezés – amit kínálunk:

Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft., Kiskunfélegyháza– A napelem rendszerek tervezéséhez, kivitelezéséhez kiváló minőségű, német minőségirányítás mellett gyártott napelemeket alkalmazunk, főként a hálózatba visszatápláló rendszerekhez. 2015. májustól olasz gyártmányú. kiváló minőségű, költséghatékony Waris napelemeket is felhasználunk. A Waris napelemere vonatkozóan bejegyzésünkben olvashat: Napelem szerelés – megérkeztek a Waris napelemek cégünkhöz. Az bejegyzésben a termékek forgalomba hozatalához szükséges minőségi tanúsítványok is megtekinthetők, illetve letölthetők.
Mindkét termékcsoport napelemeire érvényes a 10 év teljes körű jótállás, továbbá a gyártók 10 éves időtartamra 90%-os, illetve 25 évre vonatkozóan 80%-os teljesítménygaranciát vállalnak.Hazai áramszolgáltatók által elfogadott hálózatba visszatápláló inverterek, 5 év garanciával. (a garancia bővíthető) rendelkeznek.

– Szakszerű tanácsadás, tervezés és kivitelezés a lakosság és vállalatok részére.

A napelem szerelési költségek megtérülése:

Egy átlagos családi ház naperőművének telepítési költsége 10 év alatt megtérül.

PÁLYÁZATOK!

KKV-knak 60 % támogatás (volt)! Részletek ITT!

A napenergia felhasználása – összefoglalóan:

A napelemek által megtermelt villamos energia bármire felhasználható (elektromos fűtés, elektromos bojler, légkondicionáló berendezés, világítás működtetésére), a többletet pedig vissza lehet táplálni a hálózatba. A Nap természetes, tiszta és kimeríthetetlen energiaforrás. Vele élünk – éljünk vele!

2. A hálózatra visszatápláló napelemes rendszer hivatalos neve: Háztartási Méretű KisErőmű (HMKE).

A háztartási méretű kiserőmű csatlakozási teljesítménye nem haladja meg az 50 kVA-t. Ezen teljesítményhatárig nem csak lakossági ügyfél, hanem önkormányzat és vállalkozás is létesíthet HMKE-vet.

A termelt villamos energiát az üzemeltető kérésére az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia-kereskedő vagy egyetemes szolgáltató köteles átvenni.

Általános feltételek HMKE létesítéséhez:

A kiserőmű csak a mindennapszaki csatlakozási pontra kapcsolódhat rá, a meglévő rendelkezésre álló teljesítmény nagyságáig. Pl. 1 x 32A a lekötött teljesítmény – azaz ekkora kismegszakító van a villanyóra alatt -, akkor maximum kb. 7 kW-nyi napelem telepíthető.

Vezérelt áramkörre (éjszakai áram) kiserőmű nem csatlakozhat.

Amennyiben a rendelkezésre álló teljesítmény kisebb, mint a kiserőmű teljesítménye, akkor először teljesítménybővítést kell kérni, ami max. 32A összteljesítményig ingyenes.

A kiserőművek 2,5 kVA-ig egyfázisúan csatlakoztathatók, 5 kVA teljesítmény felett csak háromfázisú villamosenergia termelő berendezés kapcsolható a hálózatra. Amennyiben a felhasználó egyfázisú csatlakozással rendelkezik, és a szerződésében szereplő kismegszakító érték megengedi, több egyfázisú HMKE is csatlakoztatható, de ezek összteljesítménye legfeljebb 5 kVA lehet. 2,5 kVA és 5 kVA közötti teljesítmény külön vizsgálat tárgya.

Egy napelemes rendszer vázlata általánosságban és a működéséhez szükséges alkotóelemek, eszközök - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.Egy napelemes rendszer vázlata általánosságban és a működéséhez szükséges alkotóelemek, eszközök:


Referenciafotók - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.Referenciafotók ITT!


Mi kell egy HMKE (Háztartási Méretű KisErőmű)-höz?

– napelem tábla

A napelem vagy fotovillamos elem (PV) az elektromágneses sugárzást (napfényt) közvetlenül villamos energiává alakítja. A napelemtábla több napelemcellából áll össze, pl:

Napelem cella - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.

x 72 = Napelemtábla - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.

 


– inverter

Fronius Inverter - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.Az inverter a napelem által előállított egyenáramot váltakozó árammá alakítja át. Ezt a váltakozó áramot lehet visszatáplálni a hálózatba. Ilyen esetben hálózatvezérelt inverter szükséges, mely hálózati hiba esetén automatikusan leválik a hálózatról (ha a szolgáltató lekapcsolja az áramot, akkor az inverter automatikusan kikapcsol).


– lakáselosztó

Lakáselosztó - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.A lakáselosztó általában adott, de szükség lehet a bővítésére, vagy egy külön elosztó felszerelésére. Biztosítja az inverterből érkező villamos áram igény szerinti összeköttetését a lakás vagy a hálózat irányába.


– oda-vissza mérő villanyóra

Kétirányú Villanyóra - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.Az oda-vissza mérő villanyórát csak az áramszolgáltató biztosítja és csak ők cserélhetik.


– tartószerkezet

Tartószerkezet - Napelem rendszerek tervezése, szerelése, HMKE - ELTSZER Kft.  A tartószerkezetnek is időtállónak kell lennie, hiszen a táblák súlyát, a hóterhelést, szélnyomást is ki kell bírniuk. A különböző héjazatokhoz, cserepekhez különböző típusú rögzítőeszközök kaphatók.


Egy kis “napelemes” érdekesség a világból…

Míg hazánkban még meglehetősen nehézkes egy napelemes rendszert lepapírozni és megfinanszírozni, addig Németországban máshogy állnak a dolgokhoz. Állami támogatással, pályázatokkal segítik a telepítést, s az sem elhanyagolható tény, hogy ott többet fizetnek pl. a gazdának a visszatermelt villamos áramért, mint amennyiért megveszi. Ezért mondják, hogy még a kutyaházon is napelem van…

Álljon itt néhány kép bajorországi gazdaságokról a Google Earth-nek köszönhetően. Látható, hogy a max. 75 %-os teljesítményt nyújtó keleti és nyugati oldalakra is telepítenek napelemeket a minél jobb helykihasználás céljából:


Műholdas felvétel 1 Műholdas felvétel 2 Műholdas felvétel 3 Műholdas felvétel 4 Műholdas felvétel 5 Műholdas felvétel 6 Műholdas felvétel 7 Műholdas felvétel 8 Műholdas felvétel 9 Műholdas felvétel 10 Műholdas felvétel 11

Tervezéshez, kivitelezéshez kérje ajánlatunkat elérhetőségi pontjainkon, kollégáink készségesen állnak rendelkezésére bármilyen kérdés megválaszolásában.

Köszönjük látogatását!

Az ELTSZER KFT. csapata

%d bloggers like this: