• Eltszer Kft.
  • Caleo fűtőfilm és fűtés
  • Termosztátok videóbemutatóval - COMPUTHERM
  • Finder relék és automatizálás
  • Kaiser dobozok és technológia
  • Mennekes csatlakozók
  • Napelem szerelés
  • Primo dobozok
  • Symalen technológia
  • Napelemes eszközök

Caleo fűtőfilm és fűtés

Caleo fűtőfilm és fűtés - ELTSZER Kft., KiskunfélegyházaAz egészséges fűtés korszerű technológiája

Tapasztalataink szerint a Caleo fűtés a házépítők elsőszámú választása. De vajon miért is?

Az ok egyszerű: a Caleo valóban azt nyújtja, amire Önnek szüksége van. Egy ház, vagy egy lakás nem csupán egy olyan ingatlan amelynek fűtésigénye van, sokkal inkább egy olyan otthon, ahol Ön és családja együtt lehet: egy olyan hely, amelyet Ön saját ízlése szerint formálhat és tehet élhetővé. Ennek tükrében előtérbe kerül a biztonság, a komfort, a csend és a tisztaság. A Caleo fűtési rendszer mindezt a legmagasabb szinten képes nyújtani Önnek, gazdaságos üzemeltethetőség mellett. Elektromos működtetése lehetővé teszi, hogy akár most, akár a későbbiekben fűtésünk energiaellátásáról megújuló energiaforrással  – pl. napelem rendszer – gondoskodjunk. Mi az Ön igényeire szabjuk szolgáltatásainkat, termékeinket és rendszereinket!

Caleo Carbon fűtőfilm a hatékony, energiatakarékos fűtési rendszerhez

Kedvező beruházási költségek, gyors kivitelezés – ez a Caleo Carbon

A CALEO fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad. A rendszer tervezése és kivitelezése alapterülettől függően akár 1 munkanap alatt elvégezhető.
Rugalmasan az energetikai paraméterek alapján méretezhető a teljesítmény, így alacsony energiaigényű épület építése esetén sem jelentkezik hatásfok veszteség mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében.

Maximális komfortérzet a Caleo Carbon fűtési rendszerrel

Az infravörös sugárzás hatása az emberi szervezetre

Az infravörös sugárzás hatása az emberi szervezetre

A sugárzó fűtések előnye, hogy az emberi test folyamatos kapcsolatban áll a sugárzó felülettel, így a hősugárzás a szövetekbe hatolva saját energiájával stimulálja az emberi szöveteket előidézve a jobb vérkeringést és a magasabb hő és komfortérzet kialakulását. Padlófűtési rendszereink ideális hőmérsékletet biztosítanak a láb, test és fejmagasságban, ellentétben a hagyományos fűtésekkel ahol a helyiség legmelegebb pontja a mennyezet.

A Caleo fűtési rendszer karbantartásmentes működése

A fűtésrendszerek mindössze a CALEO fűtőelemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartás, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek, a meghibásodás lehetősége ez által minimális. Kifejezetten fontos ez a lakóhelyiségeken kívül, irodákban, üzletekben, vendéglátásban és közintézményekben ahol fontos az üzembiztonság, megspórolható alkatrész raktározás és karbantartó személyzet.

Megújuló energia alkalmazhatósága a Caleo rendszereknél

Míg a modern hőtermelővel ellátott költséges fűtésrendszerek és hőszivattyúk gazdaságosan működnek, addig a CALEO fűtésrendszer napelemmel kombinálva költségek nélkül üzemeltethető!

Mindezek után az alábbiakban nézzünk néhány megvalósítási példát a Caleo fűtési rendszerek kialakíthatóságára vonatkozóan:


Caleo Reg extra vékony padlófűtés

Akár utólag is kialakítható padlószint emelkedés nélkül.

Caleo Carbon fűtőfilm, Caleo Reg extravékony padlófűtési rendszer

A CALEO Reg extra vékony padlófűtési rendszer két innovatív fűtőelemből a Caleo CA 80-130 carbon fűtőfilmből és a
BVF H-Mat 100-150 Double Core fűtőszőnyegből all. A fűtőelemek közvetlenül a burkolat alá, illetve annak ágyazórétegébe kerülnek beépítésre.

A Caleo Reg fő jellemzője: alacsony beruházási költségek, minimális energiafogyasztás

A CALEO fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad. A rendszer tervezése és kivitelezése alapterülettől függően akár 1 munkanap alatt is elvégezhető.Rugalmasan az energetikai paraméterek alapján méretezhető a teljesítmény, így alacsony energiaigényű épület építése esetén nem jelentkezik hatásfok veszteség mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében.


Caleo Efficient hőtároló padlófűtés

Az alacsony energiaigényű épületek elsőszámú fűtési megoldása

Caleo Carbon fűtőfilm, Caleo Efficient hőtárolós fűtési rendszer

A CALEO fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad. Rugalmasan, az energetikai paraméterek alapján méretezhető a teljesítmény, így alacsony energiaigényű épület építése esetén nem jelentkezik hatásfok vesztés mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében.

A Caleo Efficient fő jellemzője: minimális energiafogyasztás

Magas hatásfok, intelligens vezérlés, pontos méretezés.
A hagyományos fűtésekhez képest a hő jóval nagyobb felületen sugárzik, nem alakulnak ki (radiátortól távoli) hideg pontok. 1°C hőmérséklet csökkentés a termosztáton mintegy 6% energiamegtakarítással jár. A kisebb hőmérséklet azonos komfortérzet mellett kevesebb energiát igényel. Caleo fűtés esetén a helyiségek hőmérséklete a sugárzó hőnek köszönhetően akár 2-3°C-al csökkenthető, ezáltal 10-20% energiamegtakarítás érhető el a komfortérzet csökkenése nélkül.


Caleo Direct fal és mennyezetfűtés

“A láthatatlan hőforrás”

Caleo Carbon fűtőfilm, Caleo Direct fal- és mennyezeti fűtési rendszer

A CALEO Direct fal és mennyezetfűtési rendszer kizárólagos fűtőeleme a speciálisan erre a célra kifejlesztett Caleo CA 160-210 carbon fűtőfilm.

A CA 160-210 fűtőelemek közvetlenül az épített gipszkarton szerkezetben a karton mögé kerülnek beépítésre, ezért is tejedt el a “láthatalan fűtés” elnevezés.


A Caleo fűtőfilmről, a FIR (Far InfraRed = távoli infravörös) fűtési rendszerről, valamint a kivitelzésről készítettünk egy videót.

Ezen a videón jól felismerhető a Caleo fűtőfilm rétegezettsége, a kapható tlejesítményadatok és méretek, felhasználási példák, valamint egy kivitelezés képei is fellelhetők.

A videót az alábbiakban szeretnénk bemutatni Önöknek:


 Bízunk benne, hogy az általunk bemutatott fűtési rendszerek – és a Caleo Carbon fűtőfilm – megnyerték tetszését, és Ön is elgondolkodik ezen rendszerek hasznosságán. Bármilyen kérdése van, elérhetőségi pontjainkon készséggel állunk rendelkezésére.

Köszönjük látogatását!

Az ELTSZER Kft. csapata

%d bloggers like this: