• Eltszer Kft.
  • Caleo fűtőfilm és fűtés
  • Termosztátok videóbemutatóval - COMPUTHERM
  • Finder relék és automatizálás
  • Kaiser dobozok és technológia
  • Mennekes csatlakozók
  • Napelem szerelés
  • Primo dobozok
  • Symalen technológia
  • Napelemes eszközök

A Binder szemes kötődrót és Drillen dróttekerő szerszám alkalmazása elsősorban vasbetonszereléshez ajánlott, de más célra is praktikusan felhasználhatók.

Binder szemes kötődrót és Drillen dróttekerő szerszám - ELTSZER Kft.Többek között például Symalen cső, fűtéscső, drótkerítés elemei, virág (!) rögzítésére, zsákok bekötésére, csövek kötegelésére…

Ahogyan az előzőekben azt már említettük, szeretnénk honlapunkon olyan új technológiákat is bemutatni, amelyek nagyban megkönnyíthetik a kivitelezési munkálatokat, legyen az villanyszerelés, vagy más természetű építőipari munka.
Nos, most egy ilyen anyaggal, eszközzel és technológiával szeretnénk Önöket megismertetni a Binder szemes kötődrót és a hozzá tartozó Drillen dróttekerő szerszám formájában. A gyakorlati nyelvben a “szemes kötődrót használatos “füles kötődrót” elnevezéssel is.

Mire alkalmazható a szemes kötődrót?

Nos, tulajdonképpen az építőiparban minden olyan tevékenység meggyorsítására – megkönnyítésére alkalmas, ahol egy munkafolyamatot megelőző, ideiglenes – vagy akár végleges – rögzítésre van szükség. Habár legjelegzetesebb alkalmazása a vasbetonszerelés, de adott esetben pl. symalen védőcsövek szerelés előtti rögzítésére is kiváló.Binder szemes kötődrót - csövek rögzítése betonvashoz, padlón

Hogyan alkalmazzuk a szemes kötődrótot?

Binder szemes kötődrót és Drillen dróttekerő szerszám betonvassal - kötés készítéseA “régi, hagyományos” technológia szerint a rögzítendő elemet méretre szabott, megfelelő átmérőjű kötőhuzallal átkötjük, majd pedig a kötést fogóval – a gyakorlatban kombináltfogóval – meghúzzuk, majd szükség esetén a túlnyúló drótszárakat levágjuk.
A Binder szemes kötődrót esetében a kötődróttal körülfogjuk a rögzítendő elemeket, a kötődrót két szemébe – illetve köznyelven “fülébe” – akasztjuk a Drillen dróttekerő horgát, majd a dróttekerőt meghúzva a szemes kötődrót összesodródik. Így igen gyorsan “megszületik” a stabil kötés, azaz máris tovább folytathatjuk munkánkat a következő kötéssel, vagy pedig más tevékenységgel. Gyakorlatilag a szemes kötődróthoz szükséges időráfordítás töredéke a hagyományos esetben szükséges időnek. Ez rendkívül növeli a hatékonyságot, valamint kiváló minőségű kötést biztosít. Az alábbi videóban egy alkalmazási példát láthatunk:

Egyéb alkalmazási példák:

Az alábbiakban szeretnénk még néhány alkalmazási példát szeretnénk Önöknek bemutatni, ezzel is bizonyítván a sokoldalú felhasználhatóságot:

Binder szemes kötődrót drótkerítéshezBinder szemes kötődrót drótköteghezBinder szemes kötődrót növény rögzítéséhezBinder Drillen dróttekerő szerszám alkalmazása

Milyen méretben kaphatók a szemes kötődrót?

A kötődrót több hosszban is kapható, ami nagyban megkönnyíti a felhasználást. A jelenleg rendelkezésre álló választék 120 – 200 mm /db hosszúságú elemeket tartalmaz, 1.1 – 1.2 mm-es drótátmérő mellett. A választék Webáruházunkban megtekinthető.

Mennyire gazdaságos a szemes kötődrót alkalmazása?

Habár a kötődrót átlagosan kb. 2 Ft-ba kerül – azaz adott esetben drágábbnak tűnhet, mint a hagyományos  kötésre alkalmazott huzal –  az adott munkavégzésre megjelölt normaidőt vesszük alapul, akkor máris igen kedvező megtérüléssel számolhatunk, nem is beszélve szemes kötődróttal készíthető kötések kiemelkedő minőségéről. Az árak Webáruházunkban – KÖTŐDRÓT, rögzítéstechnika – Binder címszó alatt megtalálhatók.

Szállítás: raktárról, telephelyi átvétellel, azonnal.

Bármilyen kérdése lenne a Binder szemes kötődrót és Drillen dróttekerő szerszám kérdéskörében, elérhetőségi pontjainkon kollégáink állnak szíves rendelkezésére.

Köszönjük látogatását!

Az ELTSZER Kft. csapata

Share →
%d bloggers like this: