• Eltszer Kft.
  • Caleo fűtőfilm és fűtés
  • Termosztátok videóbemutatóval - COMPUTHERM
  • Finder relék és automatizálás
  • Kaiser dobozok és technológia
  • Mennekes csatlakozók
  • Napelem szerelés
  • Primo dobozok
  • Symalen technológia
  • Napelemes eszközök

Mostani bejegyzésünkben az ETIDO szabványos lakáselosztó és kiselosztó szekrények bemutatásával foglalkozunk.

ETIDO kiselosztó minőségi tanúsítvánnyalA lakáselosztók (köznapibb nevükön: lakáselosztó táblák), kiselosztók fogalma és jelentősége mindenki előtt ismert. Talán még azok is hallottak róluk, akik nem kifejezetten a villanyszerelés mesterei, de valamilyen áramfogyasztót alkalmaznak lakásukban.
Manapság már az is tény, hogy a villamos energia valamilyen formában egyre közelebb kerül a felhasználókhoz, szinte behálózza napjainkat. Legyen az kis készülék, pl. akár csak egy mobiltelefon, vagy nagyobb fogyasztó, pl. egy hajszárító, vagy hűtőszekrény, mindenképpen elektromos energiát igényel. A biztonságos energia elosztó-hálózat kiépítéséhez megfelelő minőségű berendezések is szükségeltetnek, amelyek – az áramszolgáltatói csatlakozási pont utáni – legfontosabb elemét a kiselosztók, lakáselosztók képezik.

Igények és követelmények a lakáselosztó és kiselosztó szekrényekkel kapcsolatban

A megrendelői igények természetesen a legmagasabb minőségű és biztonságú, valamint kiemelkedő bővíthetőséggel rendelkező termékek megszerzését célozzák meg a legkisebb költségráfordítás mellett. Nos, ezen – különböző irányba mutató feltételrendszer kielégítése egyre nehezebb tűnik, de nem lehetetlen.
Az egyre szigorodó előírások adják a másik sarkallatos pontot: az új, MSZ EN 61439-1:2012 szabvány a minőség, és ezzel a felhasználók biztonságának erősödése irányában hat, ami nekünk, felhasználóknak igen kedvező. A vonatkozó szabvány egységes követelményeket támaszt minden egyes elosztóra vonatkozóan, azaz egyértelműen megköveteli a szükséges vizsgálatokat és azok egyedi dokumentálását.

Ez a követelményrendszer tulajdonképpen segítheti is az elektromos iparban dolgozókat, hiszen ha van olyan lakáselosztó, illetve kiselosztó, amely már mondhatni már a megvétel pillanatában megfelelő átadási dokumentációval rendelkezik, akkor ez mellett kell dönteni, szemben a megszokott módszerekkel (pl. utólagos mérések, dokumentálás). Ez elméletileg költséghatékonnyá is teszi s szerelést, amennyiben ezek a készülékek kiváló minőségűek, és nem túl drágák.

Nos, ilyen készülékek léteznek. Az előzőekben módunk volt bemutatni az ETI Professzionális kiselosztó-rendszerek és készülékek családját. Most ebbe a termékcsoportba tartozó ETIDO típuselosztó családot szeretnénk bemutatni.

Az ETIDO típuselosztó család

Dokumentáció - ETIDO szabványos lakáselosztó és kiselosztó szekrények

Dokumentáció – ETIDO szabványos lakáselosztó és kiselosztó szekrények

Az ETIDO típuselosztó család egyedei olyan új, komplex termékek, amelyek magukban foglalják a kiselosztókhoz szükséges valamennyi alkotóelemet (Doboz, kismegszakítók, sínek, stb.), know-how-t és a vonatkozó szabvány által megkövetelt tanúsítványokat és dokumentációkat.
Az előbbiekben említett alapelvek alapján mindez egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a kivitelezők munkáját, és a hatósági előírások maradéktalan kielégítése mellett – természetesen szakszerű beépítést feltételezve – garanciát nyújt az élet és vagyonvédelemre is.

A kiváló ár/érték arány miatt az ETIDO típuselosztó család versenyképes még olyan termékekkel szemben is, amelyek nem rendelkeznek ilyen magas szintű dokumentációval, ezáltal a piacon “olcsóbbnak tűnőként” szerezhetők be.

Az ETIDO termékek összességükben gyorsítják és egyszerűsítik a tervezéstől az üzembe helyezésig szükséges munkát, aminke eredménye egy ellenőrzőtt minőségű, költséghatékony villamosenergia rendszer lesz.

Az alábbiakban tekintsük át az egyfázisú és háromfázisú ETIDO lakás és kiselosztók típusválasztékát:

ETIDO szabványos 1f és 3f lakáselosztó és kiselosztó szekrények

ETIDO szabványos 1f és 3f lakáselosztó és kiselosztó szekrények

A bemutatott termékek természetesen kaphatók Webáruházunkban is. Bármilyen kérdése lenne az ETIDO lakáselosztók és kiselosztók kérdéskörében, elérhetőségi pontjainkon kollégáink állnak szíves rendelkezésére.

A továbbiakban igyekszünk minden egyes Finder terméket – legyen az új, vagy régebbi típus – hasonlóképpen bemutatni Önöknek. Bízunk benne, hogy leírásunkkal megkönnyítjük az Ön munkáját is.

Köszönjük látogatását!

Az ELTSZER Kft. csapata

Share →
%d bloggers like this: